maanantai 5. marraskuuta 2012

Päänsärky

Migreenin oireita alkoi ilmetä kymmenkahvin aikaan, kun olin miten kuten jo laittanut paikkoja lähtökuntoon ja suunnitellut alustavasti alkuviikon tuntiaikatauluni. Tiedän syynä olevan stressin, eikä vähiten eilisiltana vanhussoiton jälkeen sovitun ja ihan varmasti neljä tuntia vievän hautausmaakäynnin. Kyllä, neljä tuntia! Ensin ajan pari kilometriä häntä hakemaan (ylhäältä huoneistosta, mitään ei ole taatusti valmiina) ja sitten kun vajaan tunnin päästä lähdetään takaisin parin kilometrin päähän kalmistolle menee siellä reilu tunti vaikka haudat ovat pääkäytävällä. Kohkaamista, havujen hyvin tarkkaa asettelemista ja yleis-erikoishidasta olemista - aion käydä sillä välin omia aiempia hautakyntteleitä poistamassa ja sen sellaista. Sitten kuskaan takaisin kotiin, jonne en ehtisi enkä tahtoisi jäädä kaffelle lähinnä koska se kestää kolmatta tuntia. Todennäköisesti on näistä migreenisyistä (sahalaitaa jo nyt, samoin kuvotusta) passaan ja toivon, että pääsisi vielä omille asioilleen (ruokakauppa, artisokkakeitto, pyykki) ja kykenisi sitten illan pimeydessä jatkamaan omien työtehtävien tekemistä. Siinä välissä olisi näyttö, kun lähinnä vanhuksen mieliksi katselen asuntoa täältä vaikkei ole seudulle oikein voisi/tahtoisikaan jäädä. Ko. asuntokin on pieni, huono ja ylihintainen. Välittäjämimminkin olen haukkunut jo kerran aiemmin pomolleen. Vituttaa.

EDIT 15.20 Nipistin hautuumaakäynnin kolmeen tuntiin, kun kieltäydyin kahveista. Ja muuten nappiin meni hyvässä ja pahassa ennustukseni. Kengänpohjista oli rapistamassa vanhoja multia jollain kuorimaveitseltä näyttävällä, ettei kerrostalon portaikkoon ja ilmeisesti autoon (sic) tule kuraa. Uutena kuriositeettina mainittakoon, että käytetyt tulitikut joita käytettiin kynttilälyhtyjen sytyttämisessä otti talteen ja toi kotiin. Käytetään kuulemma "parvekkeella lyhdyn sytytysapuna". Että näin. Kävin kaupassa sekä itselleni että lähinnä kotiinsapalaaville eläkeläisille, iltapäiväkahvit jäävät tänään väliin ja migreeni palailee 400mg tropista huolimatta. Nyt pitäisi laatia se keitto maa-artisokista tarjolle (eilen) paistamani leivän kanssa, ja kuskata vielä illemmalla veljeni sekä käytävä uudestaan ruokakaupassa ettei tarvitse taas huomenna. Silloin on sitä pakkaamista ja sitten landella purkamista, talon lämmittämistä ja sitä sorttia. Ai niin, vanhus ilmoitti tulevansa sinne käymään kun hänelle sopii. Ja minä palvelen. Kunpä pääsisin joskus töihin lepäämään - eihän tässä ehdi edes hakea mitään. Ja keittoreseptikin piti napata kiireesti netistä, koska mm. keittokirjani varastettu.

EDIT 20.55 No ei tullut sitten broidi ilmoittamaansa aikaan kuudelta, eikä ole mitään kuulunut. Kello on kohta yhdeksän, korjasin kattauksen ja ruuat pois ja pesen pyykkiä. Hänellä lainassa olevan auton näin päivällä hautuumaakäynnillä kadunvarressa, kovasti kuraisena ja vähän vinoon pysäköitynä. Se nimenomaan oli palautuksessa, tiedä taas miten on asian ajatellut. Ai niin - jätin näytön väliin kun laitoin ruokaa mukamas muillekin. Lounas jäi väliin, joten otin santsilautasellisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti