sunnuntai 11. elokuuta 2013

Pyhäpäivän ratoksi (or not)

Jaa-a, taas on viikko vierähtänyt siihen malliin että on päässyt ns. pyhittelemään eli olemaan vaan pari tuntia. Ei kuitenkaan kauaa, sillä viikon mittaan siirretyt/kertyneet/toisten aikaansaannoksia odottanutta tekemätöntä työtä on pilvin pimein. Alkavalla viikolla tiedossa tuplat sitäkin, lisäksi eläkeväen puutarhaharrastuksen sekä kesävieraiden kahvittelun mahdollistamista tekemällä ao. työt käytännössä valmiiksi. Syysjuttuja alkaa myös tulla vähintäänkin ajatuksiin - saunaremontin ajaksi ulos viritetty safarimallinen kesäsuihku purettu jo liiteriin.

Nurmikonleikkuun ja yleis-erikoisen kuihtuneiden kukkavanojen/istutusten reunojen nipsuttelun ja siistimisen lisäksi pitäisi uudelleenistuttaa perinneruusujen alta torstain trooppisten tulvasateiden maan povesta pintaan pullauttamat lumikellon sipulit ja siirtää samasta paikasta variegata-kuunlilja kesäkukkapenkkiin lasikuistin kulmalle peittämään vanhuksen kiihkeän kitkemisen vaiheessa poisnyppimää punapellava-saippokylvöstäni. Sekä kantaa kesäsuihkun painavia lattiaritilöitä takaliiterin lattiaksi kovapuukalusteiden talviteloiksi. Perunat, maa-artisokat ja muut juurekset sietävät vielä olla maassa, joka pitää sitten myös kääntää ja levittää mullos. Muuten tavallista pässinlihaa, mutta kun puoli vuotta sitten mennyt polven nivelside ei ole mitenkään kivuton. Ainiin - iänikuista marjapensaissa rapistelemista pitäisi myös suorittaa, kun eläkeväen työteho ei enää oikein riitä (á la litra marjoja kahdessa tunnissa). Tosin aika huono marjavuosi täällä nyt onkin, kukinta-aika kylmä.

No, (muru)kaffe on nyt juotu joten pitänee lähteä tuonne ulos suorittamaan kun aurinkokin vihdoin paistaa. Huomenna alkavat koulut, ja se tuo vielä tällä kertaa sen yhden päivittäisen bussivuoron takaisin ajoon. Se puolestaan tietää sitä, ettei minun tarvitse -toivottavasti- mennä aamupäivällä autolla kylille tulijaa vastaan ja iltapäivälläkin on pari tuntia enemmän omaa aikaa. Illansuussa kyllä pitää edelleen kyyditä jatkoyhteyteensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti